Хмарні сервіси в освіті
Заняття № 3

22 березня 2018 року Херсонська гімназія № 1 Херсонської міської ради  приймала вчителів освітніх закладів міста. В рамках роботи опорного навчального закладу щодо використання ІКТ у навчально-виховному процесі, при підтримці методиста міського методичного кабінету Ігнатьєвої Т.П., відбулося третє заняття практичного семінару з теми «Хмарні технології в освіті». У заході взяло участь близько 40 вчителів різних дисциплін: інформатики, математики, фізики, трудового навчання. 
Учасники семінару продовжували працювати з сервісами хмаро орієнтованого середовища Офіс 365. Захід почався з обговорення та перевірки домашнього завдання: учителі працювали над спільною презентацією Power Point Online, публікуючи найкращі сервіси, програми, онлайн-інструменти тощо, які сьогодні є у кожного учителя у власній скарбничці. Також, було підведено підсумки голосування за найкращий ресурс, яке було організовано на платформі Tricider. 
Під час практичної частини Богдан О.Ю. (учитель географії) ознайомила присутніх із застосунком Forms: вчителі проходили тестування, створювали опитувальники та тести, обговорювали переваги та недоліки даного сервісу. Вовченко В.М. (учитель інформатики) продемонстрував присутнім онлайн сервіс PowToon. Створюючи власні анімаційні відео та презентації, учасники семінару змогли переконатися, що PowToon – це  зручний сервіс для створення відео-інфографіки, з великою кількістю шаблонів, картинок, декорацій, персонажей та спеціальних ефектів. 
Рефлексію семінару було організовано за допомогою онлайн сервісу Linoit, де учасники могли залишити відгуки та побажанням організаторам.
Фото семінару за посиланням

Немає коментарів:

Дописати коментар