ВИКОРИСТОВУЄМО ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ, ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ З КОЛЕГАМИ

Використовуємо хмарні технології, ділимося досвідом з колегами12 квітня 2016 року  у Херсонській гімназії №1  відбувся семінар «Хмарні сервіси в освіті. Хмарне середовище Офіс 365.» для вчителів  української мови та літератури міста та області. Слухачі семінару ознайомилися з  роботою  вчителів - словесників  у Oфіс 365, педагоги поділилися своїм досвідом  проведення уроків з використанням хмарних технологій, редагування та збереження документів в Інтернеті, обмін миттєвими повідомленнями.  Вчителі української мови та літератури ознайомили учасників заходу з інноваційними продуктами компанії Майкрософт. 
Було проведено відкриті уроки: у 8-А класі з української літератури «М. Коцюбинський. «Дорогою ціною». Пригодницький сюжет повісті» (вчитель Шамшура С.Є.) та  у 5-Б класі з української мови «Багатозначні слова. Пряме та переносне значення слова. Лексична помилка»(вчитель Козлова Л.В.).
Незвичним і яскравим при проведенні   уроків   робота спрямована на розвиток мовленнєвої компетенції (прийоми «Історичний калейдоскоп»,  «Сюжетний маршрут героїв», «Кодування», «Знайди зайве», «Лінгвістичний бій»), залучення до культурних надбань народу, визначення пріоритетних напрямів роботи з предмету, роль ІКТ при проведенні мотиваційної сфери уроку тощо. Важливим  є також  новий рівень мотивації учнів до вивчення української мови та літератури  через використання відеоряду (художніх та документальних фільмів, хронік),  та документальних фільмів про письменника; формування самоосвітньої діяльності учнів через пошуково -дослідницьку роботу, випереджуючий аспект домашнього завдання відповідно до психологічних особливостей учнів. 
 Уроки проведено  цікаво і змістовно,  у рамках   семінару проведено круглий стіл з колегами з обміну досвідом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар