HOUR OF CODE – КОДУЄМО ВСІ РАЗОМ!


3-12 грудня вчителі та учні Херсонської гімназії №1 долучилися до освітнього проекту Hour of Code (Година коду) компанії Microsoft. 

 Глобальна кампанія «Година коду» - це освітній проект, створений для демонстрації можливостей навчитися основам кодування незалежно від віку, соціального статусу чи знань. Метою проекту є залучення десятків мільйонів учнів по всьому світу до занять з програмування. Щорічно більше ніж 100 мільйонів учнів більш ніж з 180 країн світу долучаються до цього проекту

Ця щорічна акція з популяризації програмування серед школярів, яка цьогоріч відбулася є коротким вступом до інформатики у вигляді заняття, розрахованого на одну годину. Акція проходить щороку в рамках тижня інформатики та інформаційних технологій, який проводиться на честь дня народження піонера комп’ютерних наук Грейс Мюрей Гоппер (9 грудня 1906 року).

Херсонська гімназія № 1 Херсонської міської ради підтримує ініціативи компанії «Майкрософт Україна» та Благодійної організації «BrainBasket Foundation» щодо безкоштовного проведення в Україні конкурсу «Година коду» серед школярів. Щорічно гімназисти з 2 по 11 клас долучаються до цього проекту.

Година коду є лише першим кроком на шляху вивчення того, як працюють технології, і як створювати власні програмні застосунки. Програмуйте з нами, програмуйте як ми, програмуйте краще нас!

Немає коментарів:

Дописати коментар